Minecraft Yay Yapımı

Minecraft oyununda bildiğiniz gibi kahramanlarımızı “yemeye” çalışan yaratıklar var. Bunları zarar görmeden yok etmenin en kolay yolu, yay ve ok yardımıyla uzaktan öldürmekten geçiyor.

Minecraft yay yapımı oldukça basit. Öncelikle yay yapımı için gerekli olan en temel malzeme diğer araçlarda olduğu gibi sopa. Bu yüzden ilk olarak üç tane sopa yapmamız gerekiyor. Daha sonra örümcekelerden elde edebileceğimiz üç adet örümcek ağı gerekiyor. Bu malzemelerin hepsini envanterimize koyduktan sonra yayımız hazır hale geliyor.

 

Yay tabi ki tek başına bir işlem göremiyor, bu yüzden ok da yapmamız gerekiyor. Minecraft ok yapımı için yine en temel madde; bir adet sopa gerekiyor. Daha sonra çakıl taşlardan elde edebileceğiniz bir çakmak taşı ve tavukları öldürerek sahip olabileceğiniz bir tüy gerekiyor. Bu 3 malzemeyi envanterinize koyduğunuzda okunuz hazır oluyor. 

Ok kılıçtan daha iyi bir silahtır fakat yapımı da oldukça zahmetlidir eğer gerekli malzemeleri temin edebilirseniz ok kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır. Yaratıklara fazla yaklaşmadan yaratığı yok edip tehlikeye girmemiş olursunuz.

0 yorum: