Minecraft Bağlantı Sorunu

Minecraft oyununu online oynamak isteyenler bazen sorunlarla karşılaşabilirler. 

Bağlantı hatalarını gidermek için yapmanız gereken 3 tane işlem vardır. 

1. Önce Minecraft oyununu bilgisayarınızdan tamamen kaldırın. Başlat çalıştır kısmına ‘ %appdata% ‘ yazıp entera basın ve Application Data klasörünü açın ve klasörün içindekileri tamamen silin. Böylece oyun tamamen kaldırılmış olacak isterseniz save dosyanızı bu klasörden alabilir ilerleyen zamanda tekrar kullanabilirsiniz. 

2. Dns lerin değiştirilmesi gerekmektedir. Dns değiştirme işini bilmiyorsanız google dns değiştirme diye arattığınızda her işletim sistemine göre resimli anlatımlar mevcut. Bizim size öndereceğimiz dns adresleri google public DNS adresleridir (8.8.8.88.8.4.4). Dns değiştirdikten sonra çalıştır benceresine “ipconfig /flushdns” yazın ve modeminizi resetleyin böylece yeniden bir ip numarası almış olacaksınız. 

3. Son olarak bilgisayarınızı kapatp yeniden açın minecraft 1.3.1 sürümünü indirin ve bilgisayarınıza kurun. İlk açtığınızda giriş ekranında hiç bir şey yamadan giriş yapın ve yeni ip adersinizi kayıt edin. Oyundan çıkın sonra tekrardan kenid kullanıcı adınız ve şifrenizle girş yapın ve sorunsuzca oynamaya devam edin.

0 yorum: