Minecraft Server Kurulumu

Öncelikle server nedir onu açıklayalım Minecraft server kurduğunuz zaman arkadaşlarınız ile onlline olarak Minecraft oynayabilirsiniz.

Öncelikle server açmak için minecraft.net sitesinden minecraft server kurulumu ile ilgili küçük bir dosya indirmeniz gerekmekte. İndirdiğiniz dosyayı bir klasörün içine çıkartınız. Çıkardığınız dosyaya çift tıklayarak çalıştırınız ve yükleme işleminin bitmesini bekleyiniz yükleme esnasında kesinlikle kapatmayınız. Yükleme işlemi bittikten sonra 2 tane server ikonu oluşacaktır, bunlardan sonu .exe olanı tıklayınız ve çalıştırınız.

Server dosyasını çalıştırdığınızda bire takım yazılar göreceksiniz bu yazılara hiç bir değişiklik yapmadan en alt kısmına;

#Minecraft server properties
#Fri Apr 27 19:21:52 EEST 2012

Yazılarını ekliyorsunuz.

allow-nether=true

level-name= World

enable-query=false

allow-flight=false

server-port=25565

level-type=DEFAULT

enable-rcon=false

level-seed=

server-ip=

max-build-height=256

spawn-npcs=true

white-list=false

spawn-animals=true

online-mode=false

pvp=true

difficulty=1

gamemode=0

max-players=6

spawn-monsters=true

generate-structures=true

view-distance=10

motd=A Minecraft Server

Buradaki yerleri kendinize göre doldurunuz ip yazan yere sizin ip numarannızı yazıyorsunuz ip numaranızı buradan öğrenebilirsiniz. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra server dosyasını kapatınız ve oyun üzerinde kendi derverinize giriniz arkadaşlarımıza ip numaranızı verdiğinizde onlarda sizin severe bağlancaklar ve hep beraber minecraft oynayabilirsiniz.

0 yorum: