Minecraft Nasıl Oynanır

TheSims oyunlarını hepimiz biliriz. Minecraft oyunu için de TheSims’in biraz daha değiştirilmiş ve grafiksiz hali demek mümkün. Minecraft oyunun sloganı aslında her şeyi anlatır. “ Biggerthan World” yani Dünya’dan daha büyük. Oyunda bütün her şey sizin hayal gücünüze bırakılmış durumda, siz nasıl isterseniz oyunun gidişatını o yönde değiştirebilirsiniz. 

Oyunda 2 farklı oyun modu bulunuyor. Bunlardan birisi Survival Mod. Bu modda adından anlaşılacağı üzere hayatta kalma mücadelesi veriyorsunuz. Peki, Minecraft nasıl oynanır dediğinizi duyar gibiyim. Oyuna ilk girdiğinizde elinizde hiçbir şey olmayacaktır. Ancak gecenin olmasını hiçbir şey yapmadan beklerseniz, zombi gibi moblar (canavarlar) için kolay av olursunuz. Bu yüzden hemen toplayabildiğiniz kadar ağaç toplamalısınız. Ağaç bloklarından craftingtable yapıp ( nasıl yapıldığı ile ilgili makale sitemizde mevcut) bir balta imal ederseniz ağaçları daha hızlı kesersiniz. Topladığınız ağaçlarla hemen kendinize geceyi geçirebileceğiniz bir kulübe yapmalısınız. Eğer kulübe yapmazsanız gece sizin için çok uzun ve tehlikeli geçebilir. Geceyi kulübenizde geçirdikten sonra gündüzleri dışarıya çıkarak kulübenizi büyütmek ve hayalinizdeki evi yapabilmek için hammadde toplamaya çıkabilir ve hammaddelerin birleşmesi ile oluşturacağınız materyaller ile evinizi dekore edebilirsiniz. 

Diğer bir oyun modu ise Creative moddur. Bu modda amaç sadece hayal gücümüzü konuşturmaktır. Devasa yapılar, mimari harikalar bu modda çok rahatlıkla yapılabilir zira sınırsız hammaddeniz ve materyaliniz vardır. Ayrıca canavarlar size bu modda zarar veremez. Yani bu moddaki tek amaç bina yapmak. 

Sonuç olarak Minecraft oyunu size sınırsız bir özgürlük sağlıyor. Yapabilecekleriniz sadece sizin hayal gücünüz ile sınırlı.

0 yorum: